עסקת ליסינג לרכישת רכב – יתרונות וחסרונות

ליסינג הוא למעשה הלוואה לצורך רכישת רכב חדש (אפס ק"מ ברכב הרשום על שם חברת הליסינג) או משומש (הרכב רשום גם כן על שם חברת הליסינג). הלוואת ליסינג שונה מהלוואה בנקאית/אחרת בעיקר בשל העובדה שבתום תקופת הליסינג לרוכש קיימת אפשרות להחזיר את הרכב לחברת הליסינג ו"לגלגל" את יתרת הסכום לתשלום לטובת התחלת עסקת ליסינג חדשה (עם רכב חדש) עסקת ליסינג לרכישת רכב – יתרונות וחסרונות
מאת: עמי עיני.
תאריך פרסום: 15/09/2014

תוכן הענינים

ליסינג הוא למעשה הלוואה לצורך רכישת רכב חדש (אפס ק"מ ברכב הרשום על שם חברת הליסינג) או משומש (הרכב רשום גם כן על שם חברת הליסינג). הלוואת ליסינג שונה מהלוואה בנקאית/אחרת בעיקר בשל העובדה שבתום תקופת הליסינג לרוכש קיימת אפשרות להחזיר את הרכב לחברת הליסינג ו"לגלגל" את יתרת הסכום לתשלום לטובת התחלת עסקת ליסינג חדשה (עם רכב חדש). כך יכול הלקוח להחליף רכבים כל שנתיים-שלוש ולהישאר לאורך שנים עם רכב חדש.

שלבים מרכזיים בעסקאות ליסינג

לעסקת ליסינג יש 3 שלבים:

  1. תשלום מקדמה (בסביבות ה-30% מהעסקה).
  2. תשלום חודשי קבוע לתקופה של שנתיים עד 3 שנים (בד"כ תשלומים חודשיים בגובה של 300 ₪ עד 2,200 ₪).
  3. <
  4. בתום תקופת התשלומים החודשיים, לצרכן 2 אופציות- לשלם את היתרה (כ-50% ממחיר העסקה המקורית) ולרכוש את הרכב מחברת הליסינג או לחלופין לנצל את סכום היתרה לצורך תשלום מקדמה לעסקה חדשה (במקרה זה הרכב חוזר לבעלות חברת הליסינג).

התניות חברת הליסינג לעסקה

חברות רבות מציעות כיום רכב למכירה מליסינג. כאמור, היתרון הבולט של עסקת ליסינג הוא האפשרות "לגלגל" את יתרת הסכום לתשלום בתום תקופת ההתקשרות לטובת התחלת עסקת ליסינג חדשה. יחד עם זאת, חשוב לציין כי חברות הליסינג לא מעוניינות לצאת "פראייריות" וכבר בתחילת הדרך עורכות מספר התניות והגבלות לעניין. כך לדוגמא, הגבלת מספר הק"מ שללקוח מותר לנסוע ל-25,000 ק"מ בשנה, התניות לגבי מצבו העתידי של הרכב (במקרה של תאונות וכד'). אם הלקוח לא עמד בהתניות ועדין מעוניין לקיים את העסקה, הדבר יפגע ככל הנראה במחיר האמיתי בו יזוכה הלקוח על החזרת הרכב לטובת גלגול העסקה לעסקה חדשה.

בעלות הרכב

אחד החסרונות הבולטים בעסקת ליסינג הוא נושא הבעלות על הרכב. בהלוואה מהבנק, מחברת האשראי או ממקור אחר, הרכב נרשם על שם הלקוח. לעומת זאת, בעסקת ליסינג, ברוב המקרים, הרכב רשום על שם חברת הליסינג עד תום תקופת ההתקשרות. במקרה בו הלקוח בוחר לשלם את יתרת הסכום ולרכוש את הרכב בתום תקופת ההתקשרות, רישום זה ("יד ראשונה מליסינג") עלול לגרום לירידת ערך של כ-13% ממחיר המחירון הרשמי.

ביטול עסקה

במקרה של ביטול עסקה בטרם עת, ככל הנראה יגבה מהלקוח קנס. גובה הקנס נקבע על פי תזמון הפירעון (יתרת הזמן שנותרה לעסקה המקורית) ומצב הרכב.

המחיר העתידי של הרכב

כאמור, בתום תקופת התשלומים החודשיים, לצרכן קיימת אופציה לשלם את היתרה (כ-50% ממחיר העסקה המקורית) ולרכוש את הרכב מחברת הליסינג או לחלופין לנצל את סכום היתרה לצורך תשלום מקדמה לעסקה חדשה. מאחר ומחיר הרכב בד"כ נמוך יותר בסוף תקופת ההתקשרות, קיים תמריץ מובנה ללקוח לערוך עסקת ליסינג חדשה וזאת מאחר וה-50% שהלקוח יכול לגלגל לעסקה החדשה הם ממחיר העסקה המקורית. עסקה מוצלחת מאוד מבחינתו.

ביטוחים וטיפולים

בליסינג פרטי, כל העלויות הנלוות הקשורות לאחזקת הרכב, כגון: ביטוחים, דלק, טיפולים, טסט נותרים באחריות הלקוח. עם זאת, כיום חברות הליסינג החלו להציע גם חבילות אחזקה (טיפולים, טסט וכד') בתעריף חודשי קבוע.

כמו כן, חלק מהחברות מציעות ליסינג תפעולי גם ללקוחות פרטיים. במתכונת זאת, רוב העלויות הנלוות מושתות על חברת הליסינג (טיפולים, טסט, ביטוח וכד').

אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!