לשמור על בריאות כמו ספורטאי אולימפי

האולימפיאדה בטח עושה לכם חשק לעלות על מזרן או לרוץ באצטדיון, אבל האם הגוף שלכם בנוי לזה? הדרך הנכונה לשמור על הבריאות היא לצרוך כמות מתונה של תוספי תזונה וכמובן לאמץ שגרה ספורטיבית נכונה. הנה כל הפרטים... לשמור על בריאות כמו ספורטאי אולימפי
מאת צוות האתר
תאריך פרסום: 19/08/2016

תוכן הענינים

מבוא

משתתפי האולימפיאדה הם דוגמא מצוינת לגוף בריא, אך מעניין גם לבדוק כיצד הם מתגברים על פציעות ספורט. התשובה מורכבת מכפי שנהוג לחשוב, כי היא מבוססת על איזון בין שני אלמנטים קריטיים: מזון בריא ותוספי תזונה.

לפי מחקר שפורסם בעלון הבריאות הבינלאומי בארצות הברית בשנת 2006, מחזור המכירות של תוספי התזונה במדינה הגיע ל-23 מליארד דולר בשנה. לצורך השוואה, בשנת 1994 הוא הסתכם ב-8.6 מליארד דולר בלבד, וההערכות הן שהיום הוא חצה את רף ה-30 מליארד.

כמו כן, לפחות 1 מתוך 2 אמריקאים בוגרים ו-1 מתוך 5 אנגלים צורכים תוספי תזונה. נשים עושות זאת יותר מגברים ושיעור השימוש בתוספים עולה עם הגיל. בישראל לדוגמא נוטלות 46.2% מהנשים בטווח הגילאים 55-64 תוספים פעם אחת בשבוע לפחות, בעוד 51% מהנשים מעל גיל 40 בארצות הברית דיווחו שהן עושות זאת.

לגזור ולשמור: כך עושים זאת בצורה נכונה

איזון הוא מילת המפתח עבור כל מי שרוצה לשמור על הבריאות כמו ספורטאי אולימפי. המלצות משרד הבריאות הן לפעילות גופנית בעצימות בינונית עד גבוהה (כמו הליכה מהירה או ריצה) לפחות חצי שעה ביום, או 8-12 פעמים בשבוע. פעילות גופנית סדירה מפחיתה את הסיכון להתקפי לב, סוכרת, סרטן, יתר לחץ דם, השמנה ומחלות אחרות.

במקביל, כדאי לשקול הוספת ויטמינים שקיימים בתוספים כמו אומגה 3. אומגה 3 הוא התוסף הנמכר בעולם והוא טוב למניעת מחלות לב, כלי דם ושבץ מוחי. בהקשר של פעילות גופנית, הוא משפיע לטובה על הלב ועל כלי הדם, מונע דיכאון ומשפר ריכוז, קוגניציה ומצב רוח.

סקר שבוצע ביפן בשנת 2003 תומך בהמלצות על נטילת תוספי תזונה במקביל לביצוע פעילות גופנית. הסקר בוצע בקרב 78,531 תושבים וממנו עלה קשר חיובי בין כמות הפעילות הגופנית המבוצעת לבין נטילת תוספים, וקשר הפוך בין כמות התופסים לבין מסת הגוף. מסקנת החוקרים הייתה שהקשר בין הפעילות לבין התוספים משקף חלק מדפוס התנהגות אופייני לספורטאים ולאנשים שמשתדלים לנהל אורח חיים בריא.

מעבר לכך, צרכני ויטמינים ותוספים במדינות המערב נוטים להקפיד על צריכת תזונה דלת שומן ועתירה בפירות וירקות. המודעות לחשיבות השמירה על הבריאות עולה בקנה אחד עם השאיפה לצרוך תוספים ולגוון את התזונה המסורתית. כל זה אף מתחזק לאור ממצאים שהתגלו לאחרונה לגבי סכנות האוכל המעובד, ואובדן הערכים החיוביים שלו בתהליך הייצור התעשייתי.

התוספים לא מספיקים? קבלו טיפים לשמירה על הבריאות

ספורטאי אולימפי שרוצה לשמור על הבריאות לא יכול להסתפק כמובן רק בתזונה ובתוספים. עליו לאמץ הרגלים נכונים, כמו למשל שתיית 10-15 כוסות מים ביום, הפחתת משקאות מתוקים וצריכת סוכרים, ויתור כמעט מוחלט על מלח ובדיקות תקופתיות. אפשר גם לנצל כלים מקוונים כמו מחשבון מסת גוף (BMI) ולהתייעץ עם רופא משפחה בכל מקרה של התלבטות. חשוב לבצע פעילות גופנית מאוזנת, לשמור על סרגל מאמצים הדרגתי ולהיות ערניים לכאבים ולפציעות שחוזרות על עצמן.

לסיכום, השילוב בין מזון בריא ותוספים מוכיח את עצמו עבור ספורטאים מקצוענים בכל רחבי העולם. הוא חושף את החשיבות של התוספים לשמירה על איזון, ומעיד בין היתר על השאיפה לשפר את הבריאות תוך כדי פעילות גופנית.

אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!