חזה נפול: הסיבות והניתוחים הפלסטיים המאפשרים הרמת חזה נפול

חזה נפול היא תופעה שנשים רבות סובלות ממנה, והיא נפוצה במיוחד לאחר הריונות ולידות ועם התבגרות הגוף. בין הסיבות העיקריות לחזה נפול ניתן למנות סיבות שונות. זאת ועוד - במאמר זה. חזה נפול: הסיבות והניתוחים הפלסטיים המאפשרים הרמת חזה נפול
מאת צוות האתר
תאריך פרסום: 11/02/2017

תוכן הענינים

מבוא

חזה נפול היא תופעה שנשים רבות סובלות ממנה, והיא נפוצה במיוחד לאחר הריונות ולידות ועם התבגרות הגוף. בין הסיבות העיקריות לחזה נפול ניתן למנות את הסיבות הללו:

  • גיל: הרקמות הנקראות רצועות קופר ותפקידן לשמור על זקיפות החזה נמתחות וגורמות לנפילת החזה. אם מצטבר שומן רב ברקמות אלו, גם הוא יכול ליצור אפקט דומה (לעיתים מדובר אף בתכונה גנטית).
  • הריון: גם הריון גורם למתיחה של רצועות קופר, אך ניתן למזער את הנזק באמצעות שמירה על משקל תקין. בניגוד לסברה הרווחת, ההנקה עצמה היא לא זו אשר גורמת לחזה ליפול.
  • עישון ושיזוף.
  • אורח החיים המודרני, הגורם לפירוק מוגבר של חלבון קולגן המרכיב את רקמות החיבור אצל בעלי חיים ובני אדם.
  • שימוש בחזיות מסוגים שונים, כאשר עדיף שהחזיה תהיה כמה שיותר חזקה ותומכת.

למרות שאפשר להשתמש בפתרונות כמו חזיות פוש-אפ, אין כמו המראה הטבעי, וכיום ניתן להחזיר אותו באמצעות הליך כירורגי של הרמת חזה. פגישת הייעוץ הראשונית עם הרופא היא חשובה ביותר, מכיוון שלאחריה הרופא יכול להתאים את התוצאות לדרישותייך ולתכנן את הניתוח המתאים ביותר לגופך עם צלקות מינימליות שכמעט ואינן נראות. זאת בהתאם למספר בדיקות מקדימות כגון בדיקת דם, בדיקה על ידי כירורג שד או בדיקת הדמיה.

באיזה ניתוח לבחור: הרמת חזה בלבד או ניתוח משולב עם הגדלת חזה

לניתוח הרמת חזה יש כמה גישות אפשריות. ניתן להשתמש ברקמות מן השד המקורי, בשתלי סילקון, או בשילוב של השניים. שתלי סיליקון מתאימים למצבים בהם יש צורך להגדיל את החזה, ולמעשה במקרים של צניחה מינימאלית, מספיק לבצע הגדלה ללא צורך בהרמת החזה. מנגד, במקרים רבים בהם רוצים לבצע הרמת חזה, מבצעים גם הגדלת חזה מכיוון שהחזה המתקבל מהרמה בלבד הוא קטן יותר (אחרי הכול, לצורך ההרמה השתמשנו ברקמות מן השד עצמו ולעיתים גם אלו אינן מספיקות).

כמובן שישנם גם מקרים בהם הרצון להגדיל את החזה בנוסף להרמתו מבוסס על תחושה סובייקטיבית של המנותחת.

בכל מקרה, מנתח מקצועי יעשה שימוש בשתלים בגודל המתאים לפרופורציות הגוף. שתלים גדולים אמנם יגרמו להרמה משמעותית יותר של השד, אך בטווח הארוך השתל עצמו יגרום לנפילה מחודשת של החזה עקב משקלו.

במהלך הניתוח מבצעים חתכים בצורות שונות לפי מידת הצניחה של השד. חתכים אלו הם המקור לצלקות שלאחר הניתוח:

  • חתך מסביב לעטרה המתאים לצניחה קלה או כאשר משתמשים גם בשתלים
  • חתך מסביב לעטרה עם צלקת אורכית כלפי מטה למקרים של צניחה בינונית
  • חתך בצורת הפוכה של האות T הדומה לחתך הקודם, אך עם חתך אופקי נוסף בקפל התת שדי – מתאים לצניחה קשה

מהלך הניתוח והתאוששות ממנו

הניתוח אורך בדרך כלל כשלוש שעות עם מספר שעות התאוששות שלאחריהן תוכלי לשוב הביתה. לעיתים ייתכן כי יהיה צורך להשתמש בנקזים על מנת לנקז את הנוזלים, כשאלו יוסרו לאחר שבוע במהלך הביקורת במרפאה.

ההתאוששות עצמה אינה כרוכה בכאבים יוצאי דופן ולכן לרוב ניתן להסתפק בשימוש במשככי כאבים סטנדרטיים. מומלץ להשתמש בחזיית ספורט בחודש הראשון שלאחר הניתוח לפי המידה שנמסרה לך על ידי הרופא (גודל החזה עלולה לגדול או לקטון עקב הניתוח).

טיפים חשובים - לפני שמחליטים על ניתוח להרמת חזה

  • הניתוחים המתקדמים של היום מחזיקים מעמד שנים ארוכות. גם אם מתרחשת צניחת חזה לאחר הניתוח מסיבות שונות, הניתוח המשני הינו פשוט יותר ולא גורם לצלקות נוספות.
  • למרות הפיתוי לבצע את הניתוח מיד כאשר מרגישים בשינויים, חשוב להגיע למצב של איזון מבחינת המשקל ומצב השד, כמו גם להימנע מעישון ושימוש במדללי דם על מנת להימנע מסיבוכים שעלולים להיווצר לאחר הניתוח.
  • ברוב המכריע של המקרים הצלקות אינן נראות מבעד לבגדים. אם הצלקות מתחילות להאדים או לבלוט כלפי מעלה, בהחלט ניתן לטפל בהן אם עושים זאת בשלב מוקדם.
  • מכיוון שהיריון עשוי לשנות את מראה השדיים, מומלץ שלא לבצע את הניתוח אם מתכננים היריון במהלך השנה הקרובה.
  • הניתוח אינו מתאים לנערות שלא עברו את גיל 17-18 מכיוון שבשלב זה השדיים עוד לא מקבלות את צורתן הסופית.
  • ההרדמה היא לרוב הרדמה מלאה, אך במקרים מסוימים בהם הניתוח הוא פשוט יחסית, ייתכן שהרדמה מקומית עם חומר מטשטש תהיה מספיקה.
אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!