הכל על ליסינג

ליסינג הוא שיטת מימון לרכישת רכב חדש או משומש. במסגרת השיטה, הלקוח משלם את עלות הרכב באמצעות מקדמה הנקבעת מראש, ותשלומים חודשיים קבועים למשך תקופה מוגדרת מראש... הכל על ליסינג
מאת: עמי עיני.
תאריך פרסום: 26/05/2014

תוכן הענינים

מבוא

ליסינג הוא שיטת מימון לרכישת רכב חדש או משומש. במסגרת השיטה, הלקוח משלם את עלות הרכב באמצעות מקדמה הנקבעת מראש, ותשלומים חודשיים קבועים למשך תקופה מוגדרת מראש. ברוב המקרים, בסוף התקופה הלקוח יכול לבחור למסור את הרכב בחזרה לחברה שהחכירה לו את הרכב וקבלת מכונית חדשה בתנאים חדשים במקומו, או לחילופין, בחלק מהמקרים, לרכוש את המכונית הקיימת מהחברה.

הרציונל

עסקת ליסינג היא בעלת יתרונות הן לרוכשים והן למוכרים:

  • יתרונות לקונה- תשלומי הליסינג יהיו, בדרך כלל, נמוכים בהרבה מתשלומים על הלוואה לרכב (וקל יותר לבצע ליסינג מאשר הלוואה). חלק מהלקוחות יעדיפו את עסקת הליסינג מאחר והיא מאפשרת להם בסוף תקופת הליסינג להחזיר את הרכב ולבחור במודל חדש, כך הלקוח יכול להרשות לעצמו לחדש את רכבו כל מספר שנים מבלי להצטרך להתעסק עם מכירת הרכב הישן. הלקוח אינו צריך להיות מוטרד מירידת ערך עתידית של הרכב כמו בעל רכב בבעלות פרטית. ללקוח ליסינג עסקי יש אף יתרונות מיסוי במכלול השיקולים לעסקה.
  • יתרונות למוכר (חברת הליסינג)- עסקת ליסינג מייצרת הכנסה מרכב שעדין נמצא בבעלות חברת הליסינג ושהוא יוכל להחכיר אותו שוב או למכור אותו בתום תקופת הליסינג המקורית. מאחר ותקופות הליסינג הם קצרות יחסית למצב בו אדם רוכש רכב בבעלות פרטית, הדבר גורם לזרם מהיר יחסית של לקוחות חוזרים.

שיטות הליסינג בישראל

בישראל נהוגות 3 שיטות ליסינג עיקריות:

  • ליסינג תפעולי- ליסינג המכוון בעיקר לחברות ולבעלי עסקים בו נערכות עסקאות ליסינג עם המעסיק על רכבים מקטגוריה אחת או שתיים כאשר לכל אורך העסקה, הרכב נותר בבעלות חברת הליסינג. לאחר שהעובד בוחר ברכב מתוך ההיצע שהמעסיק שלו העמיד לרשותו, חברת הליסינג דואגת לתשלום הביטוחים ואף לטיפולים השוטף של הרכב (העברת טסט שנתי, תיקונים, טיפולים במוסך וכד').
    שיטת הליסינג התפעולי מתקיימת, בדרך כלל, דרך מקום העבודה. תקופת החכירה הנהוגה בשיטת ליסינג זאת היא 36 חודשים. כיום, קיימות מספר חברות ליסינג שמציעות מסלול מוזל יותר הכולל ויתור מראש על חלק מחבילות התחזוקה. ברוב עסקאות הליסינג התפעולי המעסיק מסבסד את עלויות הדלק (או לפחות חלקן) באמצעות "דלקן" המותקן במכונית כחלק מהעסקה.
    העובד הנהנה מהרכב נדרש לשלם מס למדינה בגין עסקה זאת (שווי שימוש). בנוסף לשווי השימוש, התשלום לחברת הליסינג משולם ע"י המעסיק או ע"י העובד עצמו.
  • ליסינג מימוני- ליסינג המכוון בעיקר לעסקים קטנים. בעסקת ליסינג זו הלקוח משלם מקדמה שהיא יחסית לא גבוהה, וממשיך לשלם תשלומים חודשיים לא גבוהים במהלך תקופת הליסינג, ובסיום התקופה משלם את היתרה או שעורך עסקת ליסינג חדשה (עם רכב חדש).
    עסקה זאת מתאימה, לכל מי שחייב רכב חדש, ולא יכול לשלם בבת אחת את כל הסכום. כמו כן, בעלי עסקים קטנים שעובדים עם הרכב, וזקוקים לרכב לנסיעות מרובות – לא תמיד יוכלו לסמוך על רכב יד שניה שעברו אינו ידוע. בנוסף לכך, בעלי חברות קטנות שזקוקים לרכוש רכבים חדשים לחברה ואינם ערוכים להוצאה כספית של רכישת רכבים פרטיים חדשים לחברה.
  • ליסינג פרטי- ליסינג המכוון ללקוחות פרטיים בו הלקוח רוכש רכב חדש בפריסת תשלומים ארוכת-טווח, המאפשרת ללקוח לרכוש את הרכב שרצה גם אם אין בידיו את מלוא סכום עלות הרכב. בתחילת התקופה נדרש הלקוח לשלם מקדמה של עשרות אלפי שקלים בודדים ובמהלך תקופת הליסינג הוא משלים את היתרה בתשלומים קטנים יחסית. בסיום תקופת הליסינג (30 חודשים בדרך כלל) הלקוח יכול לבחור אם ברצונו להחזיר את הרכב ולהתקדם לרכב חדש (עסקת ליסינג חדשה) או לחלופין לשלם את יתרת הסכום ולהעביר את הרכב לבעלותו הפרטית.
    לאורך כל תקופת הליסינג הרכב שנרכש משועבד לחברת הליסינג ונמצא למעשה בבעלות חברת הליסינג (הלקוח אינו יכול למכור את הרכב). אם בסיום התקופה ירצה הלקוח להעביר את הרכב לבעלותו, תירשם בעלות "ליסינג פרטי" בעברו של הרכב, מה שיגרור פגיעה במחירו.
אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!