6 טיפים לעתיד בריא וטוב יותר

אף אחד לא אומר לכם שתאכלו בריא ותעשו ספורט כדי שתחיו עד גיל מאתיים. הסיבה שאתם צריכים לשמור על הבריאות שלכם, זה כדי שתזדקנו בצורה טובה ונעימה, ולא תצטרכו לבלוע עשרות כדורים ולהיות כבולים לרוטינה רפואית מבאסת כלשהי. מעבר לגורל ולגנטיקה, העתיד שלנו יכול להיות בשליטה לא רעה מבחינתנו, אם רק נקפיד על שישה דברים מהותיים... 6 טיפים לעתיד בריא וטוב יותר
מאת צוות האתר
תאריך פרסום: 14/07/2018

תוכן הענינים

מבוא

אף אחד לא אומר לכם שתאכלו בריא ותעשו ספורט כדי שתחיו עד גיל מאתיים. הסיבה שאתם צריכים לשמור על הבריאות שלכם, זה כדי שתזדקנו בצורה טובה ונעימה, ולא תצטרכו לבלוע עשרות כדורים ולהיות כבולים לרוטינה רפואית מבאסת כלשהי. מעבר לגורל ולגנטיקה, העתיד שלנו יכול להיות בשליטה לא רעה מבחינתנו, אם רק נקפיד על שישה דברים מהותיים:

תזונה נכונה

הרבה פעמים אנחנו שומעים את צירוף המילים תזונה נכונה ומושכים בכתפיים. זה נראה לנו רחוק מדי, סוג של שיגעון לדבר, כאילו כדי להצליח לצרוך תזונה נכונה עלינו להקדיש עכשיו את כל החיים לזה, ולמי יש כוח או זמן להתעסק עם זה. זה ממש לא כך: תזונה נכונה היא בעצם תזונה מאוזנת. לא רק ירקות, לא רק דיאטטי, לא רק חלבונים, אלא קצת מכל דבר. פחות מלח, פחות סוכר, פחות שמן, פחות מטוגן. נסו להעביר לתנור לאפייה חלק מהדברים שאתם נוהגים לטגן, כמו למשל קציצות או לביבות ירק. נסו להכין ולאכול ארוחות פחות כבדות, פחות רוויות שומנים. שלבו למשל לארוחת צהריים ירקות טריים או מבושלים עם מנה של חזה עוף. אכלתם שניצל? לא נורא, תקפידו קצת יותר כמה ימים והכל יהיה בסדר. כל זה נראה לכם שינוי קיצוני מדי? תתחילו בקטן: סלט ירקות טרי, טעים ומתובלן בשמן זית ולימון בנוסף לכל ארוחה. זה יגרום לכם לאכול פחות פחמימות, וזה טעים מאד לכל הדיעות, אין פה תחושה של התפשרות.

בדיקות מקיפות מדי שנה

אנחנו לא יודעים מה קורה בתוך הגוף שלנו, וזקוקים לערוך בדיקות מקיפות מדי שנה כדי לקבל תמונה קלינית מדויקת של הבריאות שלנו. אם חלילה משהו מתגלה, בשלבים מוקדמים של גילוי אפשר להילחם בכמעט כל דבר. אל תתמכרו לבדיקות ולרופאים, אבל סמנו לעצמכם פעם אחת בשנה שבה אתם מגיעים לרופא המשפחה ומבקשים לבדוק את בלוטת התריס, את הברזל, הכליות, וכל מה שהרופא רואה לנכון לבדוק. ואם כבר אתם אצל הרופא בררו איזה חיסון כדאי לכם לעשות, כדי להימנע ממחלות וסיבוכים.

רוגע ושלווה

זה נשמע טיפשי להגיד לאנשים תהיו רגועים ושלווים, כי כביכול מי שרגוע נולד כזה, ומי שלחוץ ועצבני לא יוכל להשתנות פתאום רק כי אמרו לו שזה ממש לא בריא. אבל אפשר ללמוד איך להירגע, ואיך לאמץ שלווה. אחת הדרכים זה להתמסר להובי אהוב, שנייה זה אימוץ תרגילי נשימה ויוגה. דרך אחרת זה פשוט להסדיר את כל מה שעלול להשתבש, כדי לישון בלב נקי מדאגות: ביטוח חיים שידאג לכל מי שנשאר מאחוריכם, ביטוח בריאות שידאג לכם גם אם חלילה תהיו חולים, תשלום חובות, הסדרת עניינים כלכליים כמו הלוואות.

אהבה וחברים = שמחה

בתור יצורים אנושיים מה אנחנו צריכים כדי להיות שמחים? עבודה טובה, חברים טובים, אהבה טובה. מחקרים רבים הוכיחו שאנשים ידידותיים, שיש להם הרבה חברים, מזדקנים בצורה טובה יותר, עם פחות מחלות ודיכאונות שמלווים לפעמים את גיל הזהב. גם אהבה ממלאת את הכתמים יותר טוב מכל בוטוקס, ולהזדקן בזוג זה בטח פחות קשה.

התעמלות

אם אתם רוצים שיהיה לכם שיווי משקל גם בגיל מבוגר, שלא יהיו לכם בעיות בגב או בפרקים, שתהיו חזקים והגוף שלכם לא יהיה שברירי ונכנע לכל מחלה – אמצו לכם ספורט. אל תקפצו למחוזות קשים מדי, שישברו אתכם אחרי פעם אחת, אלא חשבו על ספורט שאתם יכולים לשלב ולהתמיד בו בחיי היום יום שלכם. למשל, צעידה לילית (או בבוקר) עם הכלב, שחייה, רכיבה על אופניים במקום נסיעה באוטו וכל דבר שמזיז אתכם.

תרומה והתנדבות

רק לקבל לא נותן לנו כלום, חוץ מהנאה רגעית. לעומת זאת התנדבות קבועה משפרת את איכות החיים בכל גיל, גם בגילאים צעירים אבל במיוחד בגילאים מבוגרים. עצם הסיפוק שיש לכם בכך שעזרתם לאנשים אחרים, ששיניתם להם את החיים עם התרומה או העזרה שלכם, זו פשוט שמחה אדירה, ושמחה כידוע היא חיסון טבעי נגד מחלות. בנוסף, ההתנדבות גורמת לנו לצאת מהבית ולפגוש אנשים אחרים. בגילאים מבוגרים זה לא מובן מאליו, שיש לאן לצאת מהבית ויש עם מי לדבר.

אם יש לכם הארות, הערות או סתם מילה טובה, היכנסו לצור קשר ושתפו אותנו!